Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Montaj: Yangın bapsı, sevap şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha yüksek başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın domestik standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşıtmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile makbul standart TS EN standartlarıdır. 

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını dikilmek bâtınin tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 vakit beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve birey-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.

Yangın bapsı kesinlikle bakım strüktürlmalıdır? Yangın kapıları intizamlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın alışverişlevselliğini ve yangın dayanıklılığını temin etmek için önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak arama edilmesi, kapının namuslu bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin şık bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının kontrol edilmesini bağırsakerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

ürkü bar yardımıyla sineerden dışarı çıkmak Yangın Merdiveni Kapısı isteyenler sadece bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı selim iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde acil çıkış kuruluşlabilir.

Gerçekten yangınlardan korunmak kucakin gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Ivedili çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında büküm merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın Kapısı esas amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Report this wiki page